2015. március 12., csütörtök

Made in the USA

Nagyon hosszú hét volt ez (és még mindig nincs egészen vége), és igaz, alig látok az álmosságtól, viszont már hazafelé a buszon azon gondolkodtam, hogy ma végre újra írok. Mivel mostanában akárhányszor meglátok egy reklámban egy krémest, csurog érte a nyálam, megmutatom az Amerikai Krémes receptjét, hogy másé is csurogjon. Úgyhogy itt van:

Tészta:                                   Krém:
7 tojássárgája                        7 tojásfehérje
20 dkg cukor                        7-10 ek cukor (ízlés szerint)
20 dkg liszt                           2 cs vaníliás pudingpor
1 cs sütőpor                          5-6 dl tej
2 ek kakaópor
11 ek víz                               Hab: 4 dl habtejszín + reszelt csoki/tortadara
2 ek olaj


A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, olajjal, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert sütőporos-kakaós lisztet. 30 x 33 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A krémhez a pudingot a tejből és a pudingporból sűrűre főzzük, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd még forrón keverjük össze a pudinggal, kenjük a tésztára, tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre, közepes hőfokon. Ha kész, teljesen hűtsük ki, és csak akkor kenjük a tetejére a felvert tejszínt. Végül szórjuk meg csokival.
Nagyon egyszerű recept, és igazi habos-babos fincsiség lesz belőle.

Nighty night!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése