Tészta: Krém:
3 tojás sárgája 25 dkg Rama
4 dl langyos tej 3 cs vaníliás cukor
csipet só 20 dkg cukor
6 dkg cukor 3 ek kakaópor
2 ek étolaj +1 tojás a kenéshez
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
Az élesztőt a tej és a cukor egy részével felfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán liszt hozzáadásával összegyúrjuk, majd 6 egyenlő cipóra osztjuk, amiket fél órán letakarva pihentetünk.
Eközben elkészíthetjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, kakaót, vaníliás cukrot (ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!). Ezután a cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és összecsavarjuk őket, tehát 6 tekercset kapunk. 3-3 tekercset összefonunk, egy magas falú, kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) nagy tepsibe helyezzük, fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük őket. Végül megkenjük a felvert tojással.
190 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Szét fog repedni, ki fog belőle folyni egy csomó kakaós krém, de így az igazi! :D
A végén 2 szép, omlós kalácsot kapunk. :)
Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése