Többféle recept is van, nekünk ez vált be.
Tészta:
6 tojássárgája
30 dkg porcukor
18 dkg zsír
37 dkg liszt
1,5 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
3 dl tej
4 ek kakaópor
Először a tojások sárgáját a porcukorral elkeverjük, azután hozzákeverjük a zsírt. Simára keverjük, hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot is, hogy olvadjon. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, végül a kakaóport. Folyamatos keverés mellett adagoljuk a lisztes keveréket és tejet a zsíros-tojásos masszához, míg sima tésztát nem kapunk.
Kb. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25-30 percig sütjük, kivétel előtt tűpróbával ellenőrizzük!
Krém:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
Egy lábasban vizet forralunk, közben egy, a lábasra illő jénaiba öntjük a tojásfehérjét és a cukrot. Kicsit összekeverjük, majd ha már fő a víz,ráhelyezzük a lábasra a jénait, és elkezdjük felverni a tojást. Hozzáadhatunk 1 apró csipet sót is. Ha már elég keménynek találjuk a habot ahhoz, hogy megálljon a tészta tetején, zárjuk el a tűzhelyet, és simítsuk rá a fehérjét a kihűlt tésztára.
Ezután jön a csokimáz:
5 ek kakaópor
3 ek víz
5 ek cukor
5 dkg margarin
A kakaóport, a vizet és a cukrot összekeverjük, takarékra vett láng fölé helyezzük, jól összemelegítjük, amíg nem folyik. Vigyázzunk, ne égjen oda. Ha már elolvadt benne a cukor, és kicsit folyékonyabb állagú lett, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a margarint. Jól keverjük össze, egy kicsit hadd hűljön le, majd csurgassuk óvatosan a habra, és egy vizes késsel simítsuk el. Ha kész, hűvösebb helyre tesszük, hogy a csokimáz megszilárduljon rajta. Ezután szeletelhető.
Nagyon finom süti, és összességében nincs is vele sok baj, úgyhogy megéri kipróbálni!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése