Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna nálunk sajttekercs, viszont most az ünnepi asztalon nagyon jól fog mutatni, ráadásul remekül passzol a sörkiflihez (feláldoztuk magunk, és kipróbáltuk...). Nagyon belefeledkeztem, meg már fáradtak is voltunk, úgyhogy csak 1-1 kép készült az elejéről, illetve a végeredményről. :( Rendkívül gyorsan elkészül, nagyon finom is, úgyhogy még nem késő kipróbálni. :)
Hv.:
12 db lapkasajt (esetünkben Zott)
10 dkg trappista sajt reszelve
10 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
9 szelet gépsonka
5 tojás
só, őrölt bors ízlés szerint
1 tk mustár
petrezselyemzöld
A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belefektetjük a lapkasajtokat úgy, hogy kissé fedjék egymást a széleik, majd megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőbe tesszük néhány percre, épp csak annyira, hogy a kétféle sajt összeolvadjon. Szét ne folyjon, vigyázzunk! Ezután hagyjuk lehűlni.
A tojásfehérjét apróra vágjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, kevés sót, borsot. Ezt a kihűlt sajtra kenjük, majd befedjük a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, megsózzuk kissé, majd a sonkarétegre kenjük. Szorosan feltekerjük, tálcára tesszük, fóliával lefedjük. Tálalásig hűtőben tálaljuk, tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése