Anya pár évvel ezelőtt találta ezt a receptet, azóta ez a süti minden eperszezonra eső ünnepség sztárja. Legalábbis az egyik. :)
Tészta:
10 dkg Rama
21 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
4 tojás
10 dkg darált mák
7 dkg liszt
A Ramát a 12 dkg porcukorral, a vaníliával és a fahéjjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét 9 dkg porcukorral habbá verjük és a ramás krémhez forgatjuk. Végül a lisztet és a mákot is hozzáadjuk és sütőpapírral bélelt, közepes méretű (nem gáztepsi!) tepsiben kb. 180 fokon megsütjük.
Krém:
1 nagy tejföl
2,5 dl tejszín
4 ek porcukor
2 dkg zselatin
1 ek citromlé
1 cs vaníliás cukor
30 dkg megtisztított, apróra vágott eper
A zselatint a citromleves vízben feloldjuk. A krém hozzávalóit, a felvert tejszínt és az apróra vágott epret összekeverjük. A tésztára öntjük, elegyengetjük.
A tetejére:
20 dkg megtisztított, félbevágott eper
1 cs piros tortazselé
A krémet a félbevágott eperszemekkel feldíszítjük, szépen sorban, hogy szeleteléskor minden szelet sütire jusson egy eperdarab. A tortazselét a megadottak szerint elkészítjük, és végül bevonjuk vele a sütit.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése