Tészta:
6 közepes vagy. 5 nagyobb tojás
annyi kanál liszt és cukor, amennyi tojás
fél cs sütőpor
Krém:
1 adag vaníliapuding fél liter tejből, szokásos módon elkészítve
1 adag piros vagy színtelen tortazselé, gyümölcsök
Eredetileg 5 tojásból akartam csinálni a piskótát, de találtam a hűtőben pár kisebb tojást is, így 1 nagyobb tojás helyett 2 kisebbet ütöttem bele, így lett 6 tojásos a tészta. 5,5 kanál lisztet, ugyanennyi kanál cukrot, és jó fél csomag sütőport kevertem a liszthez. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet. Közben egy másik edényben egy csipet sóval felvertem a tojásfehérjéket. Nem feltétlenül kell nagyon keményre verni, de azért ne is legyen nagyon folyékony. Ha mindkettő megvan, összekeverjük őket egy spatulával: úgy kell összeforgatni, hogy a hab ne törjön össze.
A gyümölcstorta formát kizsíroztam, kiliszteztem, ebbe öntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amíg sül, a szokott módon elkészítünk egy adag vaníliapudingot, én ehhez a mennyiséghez 4 ek cukrot szoktam adni. Ha megfőtt, langyosra hűtjük, és csak azután kenjük a kihűlt piskótára.
Ezután 3 dl vízből, 1 cs Dr Oetker piros tortazseléhez való porból és 2 ek cukorból zselét főztem, de másféle tortazselé is használható. Ez kb. 10 perc alatt kihűlt, közben feldíszítettem a tortát a megtisztított gyümölcsökkel, végül a szilárduló tortazselé került rá.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése