2015. május 17., vasárnap

Kráter szelet



Végre sikerült ideérnem, és végre tudok szakítani annyi időt, hogy feltegyem a sütit, amit egyébként még szerda délután sütöttem. Nagyon hiányzott már egy kis süti, és mindenképpen valami gyorsat akartam, szóval szóba jöhetett még egy adag gyümölcstorta, vagy -mivel volt a hűtőben másfél doboz lejárathoz közeli tejföl- a kráter szelet. Egyébként imádjuk, sosem marad belőle egy darab sem, könnyű megcsinálni, gyors, szóval telitalálat volt. A hozzávalókból egy nagy adag kijön, szóval gáztepsiben kell sütni.

Krém:
Először 9 dl tejből és 2 cs pudingból pudingot főzünk. Én most egy adag vaníliásat és egy adag banánosat csináltam, 4-4 ek cukor hozzáadásával, de lehet egyforma is a 2 cs puding. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, és csináljuk meg a tésztát.

Tészta:
6 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej








A tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tejjel. Ha kész, hozzáadom az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az étolajat. Keményre felverjük a 6 tojásfehérjét, és spatulával óvatosan összeforgatjuk a kakaós masszával.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a még nyers tésztára kanalazzuk a pudingot, szépen elosztva. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon, kb. 20-25 percre.

Ezután 1,5-2 nagy pohár tejfölt elkeverek egy vagy két csomag vaníliás cukorral, és 5-7 evőkanál kristálycukorral, ízlés szerint. Ha megsült a tészta, kiveszem, és a cukros tejfölt rákenem a tetejére. Tegyük vissza a sütőbe, és nagyjából 10-20 percre hagyjuk bent, akár meg is szúrhatjuk a tésztát kivétel előtt.


Hidegen szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése