Egy időben nagy sláger volt nálunk, és lehet, hogy sokan ismerik is ezt a sütit. Nagyjából 20 perc munka van vele, nagyon finom és nagyon egyszerű. Nemrég eszünkbe jutott, milyen régen készítettük már, úgyhogy tegnap csináltam egy adagot.
Hozzávalók: (kis adag!!!)
kb. 1/2 kg háztartási keksz
3 kis doboz tejföl
cukor
baracklekvár
2 cs vaníliás cukor
valamilyen gyümölcs (mi általában banánt használunk)
tortazselé
Egy négyszögletes jénait vagy tepsit (kb. 20x25 cm) kibélelünk folpack-kal, leteszünk egy sor kekszet. Az egyik doboz tejfölt kikeverjük 3 ek cukorral, ha kész, rákenjük a kekszre. Erre újabb réteg kekszet teszünk.
A második doboz tejfölt kikeverjük 2 ek cukorral és 3 ek baracklekvárral, és a 2. réteg kekszre kenjük. Újabb réteg keksz következik, majd az utolsó tejfölt is kikeverjük 2 cs vaníliás cukorral és két ek cukorral, majd a kekszre kenjük. Utoljára beborítjuk ezt is keksszel.
Az útmutató alapján elkészítjük a tortazselét, amíg hűl, megpucoljuk és felszeleteljük a gyümölcsöt. Úgy osztjuk el a sütin, hogy mindegyik keksz közepére teszünk egyet. Ha elkezd sűrűsödni a tortazselé, bevonjuk vele a torta tetejét. Végül egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése