2016. március 6., vasárnap

Hagyományos Rákóczi túrós

Nagyon-nagyon szeretjük a Rákóczi túróst, és viszonylag gyakran szoktunk is csinálni. Nem bonyolult elkészíteni, és magasan veri a boltit. :)



Nekünk ez a recept vált be:

Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-2 tojássárgája
-késhegynyi szódabikarbóna
-1 dl tejföl

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Elnyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol félig megsütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:
-50 dkg túró
-15 dkg kristálycukor
-3 dkg búzadara
-1 dl tejföl
-2 tojássárgája

Ezeket összekeverjük, esetleg pici reszelt citromhéjat adhatunk hozzá, vagy mazsolát. A félig megsült tésztára simítjuk.

Hab:
-4 tojásfehérje
-20 dkg porcukor

Gőz fölött kemény habot verünk belőle, és a túróra simítjuk, így sütjük tovább a tésztát.

Mivel legutóbb nem én sütöttem, viszont díszíteni volt kedvem, a habot habrózsa segítségével, habzsákból nyomtam a túró tetejére, illetve pici eperlekvárral fejeltük meg a sütit, amikor végleg kijött a sütőből (nehogy szétfolyjon), kitöltve az "üres" részeket. Nagyon feldobta, úgyhogy szerintem mostantól mindig teszek/teszünk majd rá. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése